Hoogeveen – De wedstrijd Hoogeveen – Emmen was in het verleden dan misschien wel de echte Ajax – Feyenoord van Drenthe, maar de wedstrijd tegen Germanicus komt daarachter ongetwijfeld op de tweede plaats.

Hoogeveen - Germanicus Offerein Bokaal 2015

Woensdagavond staan beide ploegen weer tegenover elkaar in Hoogeveen. Dan in het kader van de finaleronde van de vijfde AH Offerein Bokaal.
De wedstrijd tussen Hoogeveen en Germanicus is er vaak één vol dramatiek en sentimenten. Zo degradeerde Hoogeveen zeventien jaar terug naar de tweede klasse na een nederlaag tegen Germanicus. Met stond toen vierde en zou bij winst een periodetitel behalen. En wat te denken van de wedstrijd op 7 april 1987 in de hoofdklasse. Spits Popko Schuitema had destijds Hoogeveen teleurgesteld verlaten en ging naar Germanicus. Prompt scoorde hij een paar weken later twee keer tegen Hoogeveen en deed hij zijn oude ploeg de das om. Van deze anekdotes zijn er ongetwijfeld nog velen op te noemen. Dan de statistieken. Sinds 1972 speelden beide ploegen in competitieverband 48 keer tegen elkaar in de hoofdklasse en eerste klasse. Van de 23 duels in Hoogeveen won Hoogeveen er elf en Germanicus drie. Negen keer eindigde het onbeslist.

Finaleronde
Vorig seizoen versloeg Germanicus in de finaleronde van de AH Offerein Bokaal Hoogeveen met 2-1, waarna het uiteindelijk de finale verloor van HZVV. Woensdagavond begint de wedstrijd om 20.15 uur.
Op hetzelfde moment begint op het hoofdveld van HZVV ook de krachtmeting tussen HZVV en SC Erica. Beiden spelen komend seizoen in de eerste klasse. De krachtsverschillen zullen dan ook klein zijn. De winnaar plaatst zich voor de finale van aanstaande zaterdag die gefloten zal worden door toparbiter Roelof Luinge.
Woldenderby
Ook in de verliezersronde vallen er nog prijzen te verdienen en staan er interessante duels op het programma. Zo treffen op het hoofdveld van HZVV Ruinen en Ruinerwold elkaar om 18.30 uur. Een echte ‘Woldenderby’. Op het veld van Hoogeveen neemt Hoogeveen zaterdag het op tegen Tiendeveen.

Bijgevoegde foto uit het duel Hoogeveen – Germanicus van vorige seizoen is vrij van copyrights (Foto: Gerjo Stegeman).

Door Henk Boer

Geef een reactie