HOOGEVEEN – In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 118.000 mensen kanker. Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de overlevingskans voor mensen met kanker meer dan verdubbeld. Maar wetenschappelijk onderzoek blijft noodzakelijk en is duur. Leerlingen en medewerkers van Wolfsbos organiseren op woensdag 14 februari een actie om geld in te zamelen voor KWF. Hiermee wil de school een bijdrage leveren aan de missie van KWF: minder mensen die kanker krijgen, meer mensen die genezen en meer mensen die beter leven met en na kanker.

Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht levens. Voor al die miljoenen levens maakt KWF Kankerbestrijding sinds 1949 het verschil. KWF bestrijdt niet alleen de ziekte maar zet zich ook in voor een beter leven met kanker. Door levensreddend onderzoek of het snel bereikbaar maken van dure geneesmiddelen. En KWF mobiliseert heel Nederland voor de gezamenlijke missie, ook leerlingen en medewerkers van Wolfsbos in Hoogeveen. Minder mensen die kanker krijgen, meer mensen die genezen en meer mensen die beter leven met en na kanker. Omdat er zoveel is om voor te leven.

Om KWF te steunen komt Wolfsbos dit jaar op verschillende momenten in actie. Op woensdag 14 februari van 14.00 tot 17.00 uur is de eerste actiedag op de ISK-locatie van Wolfsbos in de vorm van een markt. De datum 14 februari is bewust gekozen want hoe mooi is het om op de dag van de liefde in actie te komen om anderen te helpen. Tijdens deze middag gaan leerlingen en medewerkers producten verkopen, diensten aanbieden en verlotingen houden. Denk bijvoorbeeld aan de verkoop van zelfgemaakte kunstwerkjes, etenswaren, vogelhuisjes, bloemstukjes, spelletjes, puzzels. Ook worden er allerlei activiteiten georganiseerd zoals haren vlechten, kniepertjes bakken, henna-tattoos maken en auto’s wassen op de parkeerplaats. Ouders, buurtbewoners en andere belangstellenden uit Hoogeveen en omstreken zijn van harte welkom tijdens de markt op 14 februari om samen met Wolfsbos KWF te steunen. Naast het inzamelen van geld voor KWF, wil de school ook stilstaan bij de bewustwording van het gebruik van het woord kanker in het dagelijkse taalgebruik.

Geef een reactie