‘Betaalbaar en comfortabel wonen, met oog voor de buurt’
HOOGEVEEN – Na een bouwtijd van twee maanden bereikten Woonconcept en Trebbe het hoogste punt in de bouw van elf nieuwe woningen in Hoogeveen. Het project bestaat uit de nieuwbouw van vier eengezinswoningen aan de Korhoenlaan en de sloop van vijf gedateerde woningen aan de Sloodstraat die plaats maken voor zeven duurzame eengezinswoningen. Het hoogste punt is van oudsher een belangrijke mijlpaal en traditie binnen de bouw. Dit ging op de bouwplaats in Hoogeveen dan ook niet onopgemerkt voorbij en werd gevierd met de medewerkers.

Duurzaam en met aandacht voor de buurt
De elf eengezinswoningen zijn verdeeld over twee locaties in Hoogeveen. De woningen worden nul-op-de-meter. Dit betekent dat de woningen evenveel energie opwekken, als dat er bij normaal gebruik wordt verbruikt. De woningen zijn goed geïsoleerd en krijgen een luchtwaterwarmtepomp in combinatie met balansventilatie. Omdat de woningen in een bestaande omgeving gerealiseerd worden, is voor een speciale funderingsmethode gekozen om geluids- en trillingsoverlast te beperken. Niek van der Aa, senior projectmanager bij Trebbe: “We hebben hier twee kleinere projecten gecombineerd tot één. Dit project sluit goed aan op de ambities van Bouwstroom Noord, samenwerking voorop, om goede woningbouw haalbaar en betaalbaar te maken. En dat wordt alleen realiteit door de inzet van onze mensen op de bouwplaats en daar staan we bij stil tijdens dit hoogste punt.”

Juni 2024 in de verhuur
“In de eerste week van juni kunnen woningzoekenden reageren op de woningen via Thuiskompas. We zijn blij met dit project dat we binnen Bouwstroom Noord realiseren. Het zorgt ervoor dat we ook in projecten met wat minder woningen snelheid kunnen maken en betaalbare woningen kunnen bouwen voor woningzoekenden”, zegt Windy ter Horst, manager Vastgoed bij Woonconcept. De bouw van de woningen startte in maart van dit jaar. Met het bereiken van het hoogste punt, wordt toegewerkt naar de volgende mijlpaal; de oplevering. Als alles goed gaat ontvangen de bewoners van de laatste woning in het derde kwartaal van dit jaar de sleutel.

Stoer en goed ingepast in de omgeving
Het ontwerp van de woningen is gemaakt door BDC architecten en ingenieurs. Met een stoere baksteenarchitectuur en door verschillende kleurstellingen aan te brengen in de gevels, passen de woningen goed in de huidige omgeving en hebben ze tegelijkertijd een eigen uitstraling.

Vanuit samenwerking aan de slag
Dit project wordt gebouwd binnen de samenwerking Bouwstroom Noord. Bouwstroom Noord is een samenwerking van vijf woningcorporaties en bouwpartijen. Binnen de bouwstroom worden woningbouwprojecten, kennis en kunde gebundeld om passende sociale huurwoningen betaalbaar te houden én de nieuwbouwproductie te realiseren. De partijen binnen de bouwstroom werken intensief samen en werken gezamenlijk zo toe naar vernieuwing, slimmer en efficiënter bouwen.

Geef een reactie