HOOGEVEEN – Op donderdag 13 juli 2023 staken medewerkers van Woonconcept & HomeTeam de handen uit de mouwen op de allereerste Doe-dag. Op deze bijzondere dag waren alle medewerkers te vinden. In de wijken om met elkaar allerlei projecten voor en met bewoners op te pakken. Het was een succesvolle dag met blije gezichten bij bewoners, medewerkers en cliënten van (zorg)instellingen.

“Elke dag zetten onze medewerkers zich in voor ons doel. Alle bewoners zijn trots op hun thuis”, vertelt Marcel van Halteren, directeur-bestuurder bij Woonconcept. “Veel medewerkers doen dat vanaf één van onze kantoren en zijn in hun werk niet direct in contact met bewoners. Op de Doe-dag is iedereen aan de slag geweest voor en met bewoners. Dat maakt het doel weer heel dichtbij en het laat zien dat je echt verschil kunt maken. We kijken er met z’n allen heel goed op terug. En zijn van plan dit in de toekomst vaker te doen.”

Sociale bijen, handige handen en groene vingers
De medewerkers van Woonconcept en HomeTeam waren tijdens de Doe-dag te vinden op verschillende locaties. In de gemeenten Hoogeveen, Meppel en Steenwijkerland. Er werd een buurttuin onderhouden en onkruid is verwijderd door medewerkers met groene vingers. Een groep handige handen heeft muurschilderingen gemaakt, hekken geplaatst, wandjes gesaust en een woning leeggeruimd. Andere medewerkers hebben zich ingezet bij verschillende (zorg)organisaties. Tijdens een rit op de duo-fiets, een potje sjoelen en het bakken van pannenkoeken en hamburgers.

Bijzondere dag
Het was voor alle medewerkers, betrokken bewoners en (zorg)instellingen een bijzondere dag. Met zichtbare resultaten, zoals een schone stoep, een beschilderde muur en geplaatste hekken. Maar ook de bijdragen die medewerkers hebben geleverd in verschillende (zorg)organisaties maakten indruk.

Door Henk Boer

Geef een reactie