Hoogeveen – In de wijk Krakeel op de plaats waar ‘de Magneet’ stond, verrijst binnenkort het ‘Woonservicegebouw’. Het complex bestaat uit zorg- en aanleunappartementen van het Jannes van der Sleedenhuis en een winkelruimte voor supermarktketen Lidl.

Het project is een investering van woningcorporatie Woonconcept en ontwikkeld door haar BV Woonconcept Vastgoed. “We zijn trots op deze afronding van al ons werk in de wijk Krakeel, de afgelopen jaren”, aldus een tevreden directeur Sandra Korthuis van Woonconcept.

In september 2013 kondigden de gemeente Hoogeveen en Woonconcept aan dat zowel de verbouw van winkelcentrum Grote Beer als de nieuwbouw van het Jannes van der Sleedenhuis in Krakeel definitief werden opgepakt. Daarna zijn afspraken met de Lidl uitgewerkt en recent zijn de nodige contracten getekend. In nauwe samenwerking met de betrokken partijen heeft HJK architecten uit Groningen het gebouw vervolgens ontworpen.

Verbetering leefbaarheid
De commerciële ruimte voor de Lidl bestaat uit bijna 1.600 m2 vloeroppervlak en is een aanvulling op het bestaande winkelbestand van de Grote Beer. Korthuis vindt het jammer dat woningcorporaties dit soort projecten in de toekomst minder mogen ontwikkelen. “Onze investeringen in de wijk betalen zich terug in de grote verbetering van de leefbaarheid. We dragen eraan bij, dat bewoners langer in hun eigen huis kunnen blijven wonen. Dat is prettig voor hen én het scheelt kosten in de zorg”, aldus Korthuis.

Zorgorganisatie ‘Jannes van der Sleedenhuis’ gaat – naast algemene ruimten – 18 aanleunappartementen, 36 zorgappartementen en 3 kortdurende opvangplaatsen huren van Woonconcept. De organisatie is erg content met het voornemen tot het starten van de bouw. Roeli Mossel, van de zorgorganisatie: “Het heeft enige tijd geduurd, maar wij zijn blij dat nu ook met de bouw van onze laatste nieuwbouwlocatie gestart kan worden. Het Jannes van der Sleedenhuis zal voor de buurt een wijksteunpunt worden waar wijkbewoners terecht kunnen voor ontmoeting, ontspanning en zorg.”

Start bouw maart 2015
Aannemersbedrijf Bramer B.V. uit Vriezenveen en de installateurs Ten Kate en Van Dorp Installaties willen in maart 2015 beginnen met de bouwwerkzaamheden. Naar verwachting kan het gebouw in september 2016 opgeleverd worden. Rond de zomervakantie 2016 gaat de Lidl de nieuwe winkel inrichten en worden de parkeerplaatsen aangelegd.

Door Henk Boer

Geef een reactie