ELIM – Daar stonden wij dan als de twee Elimieten die onderdeel uitmaken van het team “Met Koopman op pad”. Normaal is het vaak in een opgewekte, jolige sfeer, maar dat was bij de opnames voor de aflevering van 27 januari wel even heel anders. Zowel Roelof als Peter waren diep onder de indruk van de ernstig zieke Lorenzo Snippe (9) uit Dalerpeel en zijn geweldige ouders en broertje.

Drie jaar geleden kreeg de 9-jarige Lorenzo leukemie. Na veel chemokuren en ups en downs leek zijn gezondheid te verbeteren. Deze hoop werd een jaar later ruw verstoord. Er werd een ernstige vorm van de stofwisselingsziekte X-ALD bij Lorenzo geconstateerd. Sindsdien gaat de gezondheid van de jongen hard achteruit. “Zijn zicht maar ook eten en drinken gaan steeds moeizamer, rechtszijdig is hij bijna verlamd, zelfstandig zitten wil niet meer, hij moet overal mee geholpen worden,” vertelt zijn moeder Mariëlle. “We weten dus ook niet hoe lang Lorenzo nog te leven heeft. Maar het gaat nu hard.” Op 3 februari viert Lorenzo zijn tiende verjaardag. Omdat verjaardag bezoek bijna niet meer mogelijk is en het waarschijnlijk zijn laatste verjaardag is, deden Lorenzo’s ouders een bijzondere oproep. “Wij zouden het super vinden als hij kaartjes o.i.d. zou mogen ontvangen voor zijn verjaardag. Wij zullen van alle kaartjes die hij mag krijgen een super mooie slinger maken in zijn kamer.” Nu al komen er dozen en zakken met post uit heel het land en België. Een slinger is al lang gepasseerd. Het hele huis kan nu wel behangen worden met de grote hoeveelheid kaarten, ballonnen en cadeautjes die de post heeft bezorgd.

Wil jij Lorenzo ook verrassen op zijn verjaardag? Stuur je kaartje of verrassing dan naar dit adres: Lorenzo Snippe, Prinses Wilhelminastraat 22, 7753 TM Dalerpeel.

Toch hebben we tijdens de opnames Lorenzo nog even vrolijk gezien. Dat kleine beetje vreugde bij deze zieke jongen deed ons goed. Tijdens de opname schoof Cock de Gans nog even aan, bekend van de CS-Riders, een goede bekende van Lorenzo. In het interview vertelt Mariëlle, de moeder van Lorenzo openhartig over hun situatie en de manier hoe ze hier mee omgaan. “Geweldige mensen” is de welgemeende conclusie van het team “Met Koopman op pad”. Komende zondag gaat de aflevering over de Erflandenloop en volgende week zondag, kort voor de verjaardag van Lorenzo de aflevering over de situatie van Lorenzo. Wij wensen Lorenzo, zijn broertje en ouders heel veel sterkte! Lorenzo geniet wel van zijn landelijke bekendheid. SBS6, RTV Drenthe, de Telegraaf en alle lokale media hebben al aandacht besteed aan zijn situatie en de oproep van zijn ouders hem een kaartje te sturen. Later meer in Koopman op pad

V.L.N.R Cock de Gans, Roelof Koopman en Moeder Snippe met zoon Lorenzo Snippe (9)

foto © “Met Koopman op pad”

Geef een reactie