HOOGEVEEN – Met het mooie weer dat we al hebben gehad, en waaraan je denkt, dat er geen einde aan kan komen. Is het nog steeds zomers waarop we worden getrakteerd, met temperaturen van meer dan 20 graden. En dit alles nóg begin oktober. Met in ons achterhoofd dat we over bijna drie weken de klok alweer naar wintertijd zetten.

Zaterdagmiddag zatten  de terrasjes aan de Cascade van de Hoofdstraat en de terrasjes aan de Grote Kerkstraat vol. Het bedienend personeel dat het er maar druk mee had en op en afliep om hun bestellingen op te nemen. Om zo de gasten te kunnen voorzien van hun hapje en een drankje, die nog eens lekker na genoten van hun vrije zaterdag met een overheerlijke najaarszon en met op de terrastafeltjes een hapje en een drankje en met voor de kinderen en volwassenen een lekker softijsje.

De groenteman die zijn aardbeien probeert te verkopen en roept; “Twee bakjes aardbeien voor € 3”. Even verderop een kraam van de bloemmist die zijn bloemen verkoopt als zoete broodjes. En nog even verderop de visboer waar het personeel het druk had met het bakken en verkopen van vis en haring.

Ook het winkelend publiek was goed vertegenwoordigd met volle tassen kleding en cadeaus voor de kids. Een gillend kind, een moeder dat haar kind de borst geeft. Zo werd er volop genoten van deze mooie nazomerse dag in oktober 2018 ja zeker dat kunnen we toch van spreken. En later kunnen zeggen de zomer van 2018 was warm en droog, met lang na genieten.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: