Hoogeveen – Vanaf 17 november kunnen bibliotheekleden een leuke en leerzame nieuwe online cursus volgen: de Voorleescursus. Deze cursus is onderdeel van de CPNB-campagne Vaders Voor Lezen en is ontwikkeld door de CPNB samen met Ruben Nicolai. Alle huidige én toekomstige bibliotheekleden die een account hebben aangemaakt bij de Bibliotheek/HEMA academie, krijgen in hun pakket deze nieuwe Voorleescursus cadeau.

illustratie

Voorlezende vaders stimuleren het leesgedrag van kinderen enorm. Tijdens de Vaderweek van 17 t/m 23 november staat voorlezen – vooral door (groot)vaders – centraal. In de Voorleescursus krijgen vaders – en iedereen die het maximale uit voorlezen aan kinderen wil halen – tips om van voorlezen een geweldige ervaring te maken. De cursus helpt bij het kiezen van de juiste boeken en legt bijvoorbeeld uit hoe vaak en hoe lang je het beste kunt voorlezen..

De Bibliotheek/HEMA academie
Sinds 12 december 2013 kunnen bibliotheekleden kosteloos online cursussen volgen met hun bibliotheekpas. De drie beschikbaar gestelde cursuspakketten zijn Social media/sociale vaardigheden (Instagram, Omgaan met pesten en seksuele intimidatie en Timemanagement), ICT (iPad de basis, Nieuw in PowerPoint 2013, Excel 2007, de basis) en Vrije tijd (Wijn, Digitale fotografie en DJ). Deze cursussen zijn een jaar lang te volgen. De Cursus Voorlezen wordt vanaf 17 november aan alle cursuspakketten toegevoegd.

Door Henk Boer

Geef een reactie