Hoogeveen – Op vrijdag 12 mei van 13:00 – 16:00 uur gaan de EigenWijze Vrouwen Hoogeveen op ontdekkingsreis naar eetbaar groen. We starten deze foodwalk (voedselwandeling) bij het Struunhuus (IVN- Hoogeveen) in het Steenbergerpark.

Het lichaam van de mens is bij uitstek gemaakt om voedsel te verzamelen. Onze ogen staan recht naar voren, zodat we het landschap goed kunnen lezen. We lopen rechtop om lange afstanden te kunnen afleggen. Onze handen zijn het beste gereedschap van het hele dierenrijk. Word weer nieuwsgierig en laat de jager/verzamelaar in je wakker worden.
Het is een bijzondere ervaring om voedsel wat zo rijkelijk overal groeit te oogsten en met wat eerst onkruid leek na afloop samen een feestelijk hapje en thee te maken.

Tijdens de workshop gaan we voedsel verzamelen in de natuur en na afloop samen een hapje en thee maken. Benodigdheden die je mee moet brengen zijn: een mandje/stoffen tas of kussensloop, een schaar en tuinhandschoenen. De workshop wordt gegeven door Dette Boiten. Als je wilt deelnemen aan deze foodwalk en workshop, meld je dan snel aan.

Deze activiteit wordt georganiseerd door de EigenWijze Vrouwen Hoogeveen. Inschrijven kan via de website www.eigenwijzevrouwenhoogeveen.nl. Deelname is gratis.

EigenWijze Vrouwen Hoogeveen organiseert activiteiten voor alleenstaande vrouwen in de gemeente Hoogeveen. De activiteiten staan in het teken van ontmoeting, ontspanning en informatie.

Door Henk Boer

Geef een reactie