Hoogeveen – Op dinsdagavond 10 januari geeft verhalenvertelster Maaike Mikx in de bibliotheek een workshop rond de Nationale Voorleesdagen. De workshop is speciaal bedoeld voor pedagogisch medewerkers.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het prentenboek De kleine walvis centraal. Dit prachtige boek van Benji Davies is verkozen tot het Prentenboek van het Jaar 2017. De pedagogisch medewerkers krijgen verwerkingstips voor het boek De kleine walvis. Ook worden er handvatten gegeven om ouders meer bij het boek en bij het voorlezen te betrekken.

Naast de workshop van Maaike Mikx wordt er vanavond een korte presentatie gegeven over ‘de monitor’. Deze landelijke monitor meet het voorleesgedrag van de medewerkers op kinderopvanglocaties.

De kleine walvis- Benji Davies
Boy woont met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap…
Benji Davies is een Britse kinderboekenauteur en illustrator. In 2014 won hij met The Storm Whale de Oscar’s First Book Prize. Het boek werd in 2015 in het Nederlands vertaald als De kleine walvis door Edward van de Vendel.

Nationale Voorleesdagen
De Nationale Voorleesdagen 2017 vinden plaats van woensdag 25 januari t/m zaterdag 4 februari. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hun heel veel plezier.

Datum en tijd: De workshop wordt gehouden op 10 januari 2017, van 18.00 tot 20.00 uur.
Locatie: Bibliotheek Hoogeveen, Willemskade 27.

Aanmelden kan tot 6 januari bij Anke de Jong, a.de.jong@bibliotheekhoogeveen.nl.

Geef een reactie