Hoogeveen – Nederlanders nemen over het algemeen te weinig tijd om te rouwen om hun overleden geliefde. Per jaar verliezen 55.000 mensen hun partner. Bijna elke dag is er dus wel iemand in de buurt van Meppel en omstreken die afscheid moet nemen van zijn of haar partner.

Yarden opent daarom op Valentijnsdag (zaterdag 14 februari) de deuren van haar locatie aan de Edison 1 te Meppel, om mensen te helpen bij het verwerken van hun verlies op deze dag.

Eén op de vier achterblijvers houdt na het overlijden van zijn geliefde noodgedwongen op met werken. De achterblijvers gunnen zichzelf te weinig tijd om goed afscheid te nemen. Dit heeft grote impact op hun verdere leven.

Groot verlies
Het verliezen van een geliefde heeft enorme gevolgen voor het leven van de nabestaanden. Het verwerken van een groot verlies is letterlijk zwaar werk en kost veel energie. Lichamelijk en geestelijk. Mensen melden zich dan ook gemiddeld 170 dagen ziek op hun werk als ze in de rouw zijn.

Overleden geliefde herinneren
Om op de dag van de liefde ook overleden geliefden te herdenken organiseert Yarden in Meppel een herinneringsbijeenkomst in de vorm van een Valentijnsconcert. Op deze bijeenkomst is iedereen welkom. Het thema is ‘Liefde is sterker dan de dood’. Naast het concert dat twee keer wordt gegeven, is er een stilteruimte ingericht waar men zijn of haar overleden dierbare in alle rust kan herinneren en een kaarsje voor diegene kan branden.

‘Liefde is sterker dan de dood’
Raymond de Kock, crematorium Reestborgh en Wilma Voortman van Yarden uitvaartzorg: ‘Juist op Valentijnsdag kan het gemis van een geliefde zwaar voelen, want ondanks het overlijden blijft liefde altijd levend. Een begrafenis of crematie is niet het einde van de relatie. En juist omdat een overleden geliefde altijd onderdeel blijft uitmaken van het leven van de achtergebleven partner is het goed om deze liefde op speciale dagen te herdenken. Om mensen op deze moeilijke dag bij te staan, openen wij daarom onze deuren op zaterdag 14 februari tussen 16:00 en 18:00 uur. Iedereen is meer dan welkom.’

Voor meer informatie: www.yarden.nl/herinneringsbijeenkomst.

Door Henk Boer

Geef een reactie