HOOGEVEEN – Tegenwoordig hebben de kinderen speel bossen, die hadden wij vroeger niet nodig. In Hollandscheveld bijvoorbeeld liepen we de Ottozomerweg af richting Kerkhofdijk en daar waren we in de bossen. We hadden daar verborgen hutten waar we kaarsjes op staken, zonder dat het bos in de brand vloog en tot groot ongenoegen van onze moeders.

YouTube player

We kwamen onder het kaarsvet thuis. Met een hete strijkbout en wc-papier werd het er dan weer moeizaam uitgestreken. Dat was een tijdrovend klusje voor de mama’s. Yvonne Bijl heeft ook nog een herinnering aan de avonturen van die zich afspeelde rond de Kerkhofdijk in Hollandscheveld en heeft daar een mooi gedicht over geschreven die zij in dit filmpje zelf voordraagt uit haar boek “Zwanekiend”.

Biografie:
Yvonne Bijl – Hooijer werd in 1966 in Hollandscheveld geboren en schreef al zolang ze zich kan heugen. Toen ze klein was, schreef ze haar belevenissen op in dagboekjes. Later werd dat schrijven zakelijker toen ze aan het werk ging als secretaresse en ok vaak bij verenigingen voor die functie gevraagd werd. Het schrijven kreeg een steeds belangrijkere plek in haar persoonlijke leven. En dan vooral schrijven in het Drents

.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: