Hoogeveen – Organisatie van de ijsbaan in Hoogeveen is weer naar huis gestuurd met slecht huiswerk. Gedeputeerde Henk Jumelet wil een goed dichtgetimmerd plan en de plannen zijn onvoldoende robuust. Hij wil een sluitende begroting en hij heeft geen zicht op een duurzame exploitatie.

In een aparte raadsvergadering werd gisteravond alles op alles gezet om het financiële gat te dichten. En Hoppa! De gemeente stelt zich garant voor 9,7 miljoen. Maar is dit nu zoals zoals de provincie het wil? Het lijkt wel een bananenrepubliek in Hoogeveen volgens de gemeente van Assen. Verantwoordelijke Henk Jumelet wil zijn CDA achterban niet voor het hoofd willen stoten lijkt het wel.

Wat betekent dit voor de gemiddelde Hoogevener? Gaat hierdoor de onroerende zaakbelasting drastisch omhoog? Moet de gemiddelde Hoogevener meebetalen voor een handjevol schaatsers? Had de gemeente dit geld beter kunnen investeren in een volwaardig Bethesda?
De ijsverenigingen verliezen drastisch hun leden in Drenthe. Want door de opwarming van de aarde is buitenschaatsen bijna geen optie meer.

Een zamboni is een ijsdweilmachine, een voertuig voor het onderhoud van ijsbanen. IJsdweilmachines zijn nodig omdat schaatsbanen en ijsvloeren slijten en beschadigd raken door gebruik. Is deze wel meegenomen in de begroting?

Geef een reactie