Hoogeveen – De Nationale Molendag wordt gewoonlijk gehouden in het tweede weekend in Mei. Dit jaar is dat op 13 en 14 Mei. Op die dag zullen in heel Nederland vele molens geopend zijn voor het publiek.

In de deelnemende molens is eenieder van harte welkom om de molen te bezichtigen, aan activiteiten deel te nemen en bij voldoende wind de molen in werking te zien.

In Hoogeveen doet Korenmolen “De Zwaluw” alleen zaterdag mee aan de Nationale Molendag. Op deze dag is de molen van 10:00 tot 16:00 uur voor het publiek geopend. De molenaars en een aantal medewerkers zullen aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven over de molen en het molenaar vak. Er worden rondleidingen gegeven en bij voldoende wind zal er gemalen worden. Voor de inwendige mens wordt gezorgd. Er is een gratis proeverij van zelfgebakken molencakes en kruidkoek.

Molens die zijn opengesteld tijdens de Nationale Molendag zijn te herkennen aan de blauwe wimpel die dan uithangt. Ook als de wieken of waterraderen rondgaan is de molen in de meeste gevallen te bezoeken. Veel molens zijn gedurende het hele jaar geopend. Vaak op een zaterdag. Informatie daarover is te vinden op de website van de Hollandsche Molen: www.molens.nl

Op diezelfde site kunt u een overzicht vinden van de deelnemende molens aan de Nationale molendag. Iedere molen heeft zijn eigen programma voor deze dag samengesteld. Ook hierover kunt u informatie op de boven genoemde website.

Geef een reactie