Elim – Zaterdag 9 September is er weer het Elimse dahliacorso. Om u vast een beetje in de stemming te laten komen bieden wij u het filmpje van de corso van 2016, gemaakt door Peter Aalders van Aalders IT.

Het Bloemencorso van Elim kent al een lange traditie en het Corso is middels de unieke combinatie met de Elimse jaarmarkt uitgegroeid tot een van de grootste jaarlijks terugkerende culturele buitenevenementen van de regio waar ook dit jaar opnieuw een groot aantal kleine en grote praalwagens zich zullen presenteren aan het publiek.

De wagens van het Corso, waarin totaal meer dan 500.000 stuks dahlia’s zijn verwerkt, zijn vanaf 13:00 uur voor het publiek te bezichtigen aan de G. Engelsstraat. De prijsuitreiking is om 13:15 uur en de start van het Corso is gepland om 14:00 uur. De route van het Corso is dit jaar als volgt; Start aan de G. Engelsstraat, Van Leeuwenstraat, Langewijk, Dorpsstraat, Het Hoosvat, De Vaarboom, Carstenswijk, Carstensdijk, Prieswijk, Perebomenweg en weer terug naar de G. Engelsstraat. Voor een extra feestelijke uitstraling wordt de bonte stoet begeleid door diverse muziekkorpsen.

Na afloop van het Corso zijn alle wagens te bezichtigen bij de dahliavelden aan de Carstensdijk. Het loont zich de moeite om ook ’s avonds eens te komen kijken, want dan zijn de wagens prachtig verlicht. De entree voor de Jaarmarkt en het Corso is natuurlijk gratis en ook het parkeren is gratis!

Bron: Elim-drenthe.nl

 

Door Henk Boer

%d bloggers liken dit: