Elim – Ruim 8.000 bezoekers op de 7e editie van ‘Het Meer van Galilea’ Onder stralende weeromstandigheden en perfecte temperatuur, vond onlangs ‘Het Meer van Galilea’ weer plaats.

Vanaf dinsdagavond werd er met man en macht gewerkt om het gehele, levensgrote decor op te bouwen. Op Hemelvaartsdag -donderdagvond jongstleden- was het dan weer zo ver, de 7e editie ging van start en wederom kwamen er weer vele duizenden bezoekers de sfeer proeven van weleer.

De 7e editie van ‘Het Meer van Galilea’ bleek zeer succesvol. Nog nooit in de rijke historie van ‘Het Meer van Galilea’ kwamen er zoveel bezoekers op het evenement af. Ruim 8.000 bezoekers hebben kunnen horen, zien, voelen en genieten van vertellingen en zang uit de tijd van Jezus. De voorbereiding verliepen voorspoedig en nog vlotter dan voorgaande editie(s). De lessen uit de afgelopen jaren wierpen ook dit keer weer hun vruchten af en leidde ertoe dat de opbouw vlotter verliep en ook de uitvoering weer goed uit de verf kwam. Het weer was voortreffelijk; het werd een heerlijk toeven bij de diverse optredens van sprekers, toneel en muziek. Verhalen uit de tijd van Jezus verblijf op aarde werden ten gehore gebracht en uitgespeeld in het levensgrote decor.

Bijna 300 personen gekleed in kleding zoals die men in die tijd zou kunnen hebben gedragen, deden de duizenden bezoekers teruggaan in de tijd. Men kon weer de sfeer proeven van eeuwen terug. De organisatie had wederom alles in het werk gesteld om voor ieder wat wils, iets voor te schotelen. Ondanks enige verkeershinder, wisten de verkeersregelaars het een en ander weer in goede banen te leiden. Al met al kunnen we weer terugzien op een geslaagd evenement waarbij de bezoekers weer hebben mogen genieten van goeie verhalen, fijne muziek en onderhoudend toneel. Met dank aan de sponsoren en vele vrijwilligers, konden de bezoekers ook dit jaar weer genieten van de gratis toegang. In navolging van dit succes, zal ook in 2017 alles in het werk gesteld worden om wederom ‘Het Meer van Galilea’ op te voeren op Hemelvaartsdag.

Door Henk Boer

Geef een reactie