ELIM – De afgelopen week zijn de eerste pakketten weggebracht. Na een oproep in de toegankelijke digitale media om mee te helpen Pluszegels te sparen kwam veel respons. De vraag was toen “Gaan we de 30 dozen van voorgaande jaren voorbij of worden het er meer?” De gespaarde dozen zijn voor: ouderen, alleenstaanden als steuntje in de rug of als aardigheidje. Het initiatief van deze geweldige actie kwam van Gerdien Koster – Kroezen, Jolyn Meinen – Kroezen, Jenneke Benjamins, Geertruida Winters – Koster, Mirjam Bouwhuis, Gerrie Bijl en Lianne Benjamins.

Het resultaat is werkelijk prachtig. Met uw hulp zijn er 50 boodschappen pakketten gespaard, waarvan het eerst deel de afgelopen week zijn bezorgd. “Helaas kunnen we niet iedereen blij maken en hebben we moeten loten”. “We hadden meer namen dan pakketten”. Jammer genoeg waren alle pakketten niet aanwezig bij Plus. De ontbrekende zijn besteld en worden de komende week rond gebracht.

Dit soort initiatieven zijn helaas hard nodig zeker in de komende periode voor de (kwetsbare) inwoners van de Gemeente Hoogeveen. ,,Lange tijd probeerde het Hoogeveense College vast te houden aan een beleid waarbij de bezuinigingen van het rijk op de bijdragen voor WMO, Jeugdzorg en Participatiewet in diezelfde sectoren gevonden moeten worden. Geen afwegingen maar boekhoudprincipes.

Niet terecht omdat het niet te verteren is dat mensen in Hoogeveen die het hardste nodig hebben, de klappen krijgen. Onder andere de ouderen en de zieken vallen onder deze groep. Dit soort geweldige acties door burgerinitiatief verzachten de pijn enigszins. In Elim zijn we trots op jullie!

bron: Elim-site

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: