HOOGEVEEN – Bij de Open Nederlandse Kampioenschappen in Amersfoort werden er door de zwemmers van ZPC Hoogeveen zes medailles bij elkaar gezwommen. In topvorm was zeker Alinda Dingshoff die er drie voor haar rekening nam. Junior de Bruin won brons, Owen Peeks die als jeugdzwemmer naar Amersfoort kwam, werd derde op de 800 meter vrijeslag en Niels van Eck zorgde op de zondagmiddag misschien wel voor de grootste verrassing door brons te halen op de 50 meter vrijeslag.

Alinda Dingshoff stond hoog genoteerd op haar afstanden en vond ze dat in het verleden nogal eens lastig, dit weekend was daar geen sprake van. Al vanaf de eerste dag begon ze geweldig met series- en finaleplaatsen en zwom daar direct al een dik persoonlijk record. in de A-finale 200 meter rug. Met 2.18.99 werd ze daar nog net vierde, maar op de zaterdag kwam de 200 meter vlinderslag en de 200 meter wisselslag aan bod en daar veroverde ze in de ochtend twee keer een plek in de A-finale.

Heel vaak gezwommen die 200 meter vlinderslag en nooit bracht het wat ze eigenlijk wel kon, tot deze zaterdag, toen ze er helemaal voor ging en met een nieuwe toptijd 2.17.83 de zilveren medaille pakte.

Geef een reactie