Hoogeveen – Nu de KNVB de speeldata voor het nieuwe seizoen bekend heeft gemaakt, komt ook de organisatie van de AH Offerein Bokaal met haar plannen naar buiten. Het door H.Z.V.V en Hoogeveen georganiseerde toernooi beleeft in augustus de 6e editie. Het toernooi heeft inmiddels een vaste plaats op de voetbalkaart verworven en haar bestaansrecht meer dan bewezen.

Dat laatste blijkt wel uit het feit dat als er plaatsen beschikbaar komen, die ook weer goed opgevuld kunnen worden. Zo gaven WKE-16 en SV Dedemsvaart aan graag deel te nemen. Het mooie is dan ook dat ook tijdens de komende editie ploegen van diverse niveaus vertegenwoordigd zijn. Naast de eerdergenoemde ploegen nemen ook H.Z.V.V, Hoogeveen zondag, Germanicus, Hoogeveen zaterdag, Ruinerwold en SC Erica weer deel.

Het speelschema laat meteen in de eerste ronde al een aantal prachtige affiches zien, waarbij het duel tussen Germanicus en WKE-16 er misschien nog wel het meest uitspringt. Ondanks dat WKE momenteel op een wat lager niveau speelt, is het zonder twijfel nog steeds een klassieker. Gezien de ambities van de Emmenaren zal er waarschijnlijk ook een ploeg staan dat het niveau van een vierdeklasser ver zal ontstijgen.

Viervoudig winnaar H.Z.V.V treft op de eerste speeldag Ruinerwold. Zeker geen gemakkelijke opgave, aangezien Ruinerwold het momenteel uitstekend doet in de tweede klasse. Tijdens de vorige editie was men tegen Hoogeveen zondag ook dichtbij een stunt. Pas na strafschoppen werd er verloren.

Hoogeveen zondag opent het duel tegen SV Dedemsvaart dat het momenteel prima doet in de derde klasse. Bij de oudere leden zal dit duel ongetwijfeld wat nostalgie oproepen, want in een heel ver verleden troffen beide ploegen elkaar ook weleens in competitieverband.

Hoogeveen zaterdag, dat hoopt terug te keren in de derde klasse, neemt het op tegen eersteklasser SC Erica. De ploeg van Claus Boekweg werd vorig jaar derde door Germanicus in een zinderende wedstrijd te verslaan.

De eerste ronde wordt gespeeld op zaterdag 19 augustus. Woensdag 23 augustus is de tweede ronde en de finaleronde wordt gespeeld op zaterdag 26 augustus.

Foto: Gerjo Stegeman

Geef een reactie