HOOGEVEEN – Voor ZPC Hoogeveen zullen zondag zeven zwemmers/sters aan de start verschijnen bij de jaargang wedstrijden in Dordrecht. De beste achtentwintig kinderen van Nederland per leeftijd, slag en afstand mogen starten aan de hand van de tijden die ze het afgelopen jaar hebben gezwommen.

Ze mogen maximaal vier keer starten op één dag, dus was het voor sommigen kiezen omdat zij op meer afstanden geplaatst zijn. Voor ZPC zullen bij de oudste meisjes (2008) Dachèn Haayer, Sofie Vos, Joy ten Hove en Esmee van der Tuuk aan de start verschijnen, waarbij Dachèn, Sofie en Esmee vier keer mogen starten.

Joy die later is begonnen met zwemmen en zich heel goed ontwikkelt mag starten op de 100 meter vrije slag en staat bij de 100 meter vlinderslag nog reserve. Bij de oudste jongens (2007) is het Jordey Thole die mag starten, hij zal twee keer aan de start verschijnen op de 100 meter schoolslag en de 400 meter vrijeslag, hij staat eerste reserve op de 200 meter wisselslag.

Bij de meisjes 2009 is het Nienke Koster die dit jaar weer in Dordrecht mag zwemmen, zij mag de 100 meter rugzwemmen. Hetzelfde geldt voor Jay Wesseling die van 2008 is, voor hem staat de 100 meter rug eveneens op het programma. Deze wedstrijd wordt gezwommen in het 50 meter van Dordrecht en daar zal blijken of ze in het Nederlandse geweld kunnen meekomen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: