DORTMUND / HOOGEVEEN –Stefan van de Belt jeugdschutter bij de Hoogeveensche schietvereniging en SV de Vrijheid heeft vrijdag 17 januari in Dortmund een mooi resultaat behaald op de 2e dag van de R.W.S-Cup 2020 een internationale wedstrijd waar top schutters uit diverse Europese landen aan deelnemen.

Stefan zilveren medaille

Mooie tweede plaats
Stefan had deze tweede dag een betere kwalificatie wedstrijd dan de dag daarvoor en wist zich als 2e te kwalificeren voor de finale wedstrijd waar de 8 beste schutters opnieuw beginnen en uitmaken wie uiteindelijk met het goud, zilver en brons naar huis gaat. In de finale wisselde Stefan regelmatig van de 3e naar de 2e plek en weer naar de 3e.  Uiteindelijk wist Stefan met een hele mooie 6e serie van 2 schoten de 2e plaats in handen te krijgen maar was de achterstand op de nummer 1 te groot om met de laatste 2 schoten nog in te lopen.

Mixed-team op zaterdag
Zaterdag 18 januari was de derde en laatste wedstrijddag voor Stefan in Dortmund. Op deze dag mocht hij samen met Isabel de Vries, jeugdschutter bij SV Emmen 2000 en SV de Vrijheid uit Hoogeveen, mee doen aan het Mixed-team event. Bij deze wedstrijd wordt er geschoten in teams bestaande uit een dame en een heer. In de kwalificatie wedstrijd schiet ieder teamlid 30 schoten die dan weer bij elkaar opgeteld worden. Dit bepaald de eindscore voor het team. Isabel en Stefan wisten zich in deze kwalificatie wedstrijd als 4e te plaatsen voor de semi-finale.

In de semi-finale begin je weer op nul en dan schiet ieder teamlid 20 schoten die weer bij elkaar opgeteld worden. In de semi-finale hadden zowel Isabel als Stefan een mindere serie schoten waardoor ze uiteindelijk een keurige 6e plaats behaald hebben. Volgende keer hopen ze bij de laatste 4 te eindigen zodat ze ook in de finale mogen schieten. Isabel en Stefan kijken terug op een goed verlopen toernooi en zien uit naar de volgende internationale wedstrijd. Dit zal zijn op Intershoot 2020 in Den Haag van 6 tot en met 8 februari. Op intershoot komen zo’n 270 schutters vanuit de hele wereld om hun krachten te meten. Hierbij zitten diverse schutters die dit jaar meedoen aan de Olympische spelen in Tokio.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: