Hoogeveen – De toeschouwers bij de AH Offerein Bokaal kregen zaterdagavond waar voor hun geld. Er werd veel gescoord en twee wedstrijden werden uiteindelijk een ware thriller.

Hoogeveen zaterdag - De Weide (08-08-2015) (1)
Hoogeveen zaterdag – De Weide

Uiteindelijk overleefden Hoogeveen zaterdag en Hoogeveen zondag, tegen respectievelijk De Weide en Noordscheschut, het slagveld. HZVV en Germanicus kenden minder problemen om de volgende ronde te bereiken.

Tiendeveen - Germanicus (08-08-2015) (1)
Tiendeveen – Germanicus
Hoogeveen zondag - Noordscheschut (08-08-2015) (1)
Hoogeveen zondag – Noordscheschut

Kersverse Hoofdklasser H.Z.V.V liet er tegen derdeklasser Ruinen geen gras over groeien. Daar waar Hoogeveen zondag het vorig jaar nog bijzonder lastig had tegen Ruinen, was het jonge en frisse H.Z.V.V vanaf minuut één gretig. De derdeklasser kreeg alle hoeken van het veld te zien en bij de rust stond het al 9-0. In de tweede helft werden de dubbele cijfers gehaald en redde Ruinen ook nog de eer. Het werd 14-2. Meteen de grootste uitslag in de nog prille historie van de AH Offerein Bokaal en in de 85-jarige historie van H.Z.V.V. De van Hardenberg’85 overgekomen Rick Broek scoorde 6 keer.

HZVV - Ruinen (08-08-2015) (1)
HZVV – Ruinen

Vijfdeklasser Tiendeveen deed het tegen eersteklasser Germanicus best aardig. Ondanks een hele snelle tegentreffer hield de ploeg van Michel van Essen tot de rust de schade verder beperkt. In de tweede helft liepen de Coevordenaren uiteindelijk uit naar een 4-0 zege.
De wedstrijd tussen derdeklasser Hoogeveen zaterdag en tweedeklasser De Weide kende een spectaculair scoreverloop en eindigde uiteindelijk in 4-4. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. De Weide miste er twee en Hoogeveen faalde niet.

Vorig seizoen struikelde Hoogeveen zondag in de tweede ronde na strafschoppen tegen Noordscheschut. Ook deze keer leek de geschiedenis zich te herhalen. In de eerste helft leek er nog niets aan de hand voor Hoogeveen. Men was de betere ploeg en leidde bij rust met 2-1. In de tweede helft ging het echter helemaal mis. Noordscheschut nam het initiatief over en kwam zelfs op een 2-3 voorsprong. Uiteindelijk werd het 3-3 en volgde er opnieuw een bloedstollende strafschoppenserie. Maar liefst twintig strafschoppen waren er nodig. Hoogeveen deed dat uiteindelijk het beste.

Loting
Na afloop werd er in de kantine van v.v. Hoogeveen door de ereleden Roel Klok (H.Z.V.V) en Ab Akse (Hoogeveen) geloot voor de volgende ronde. Dit leverde het volgende resultaat op:
Verliezerspoule:
Noordscheschut – De Weide (18.30 uur bij H.Z.V.V)
Tiendeveen – Ruinen (18.30 uur bij Hoogeveen)

Winnaarspoule:
H.Z.V.V – Hoogeveen zaterdag (20.15 uur bij H.Z.V.V)
Hoogeveen zondag – Germanicus (20.15 uur bij Hoogeveen)

De wedstrijden worden aanstaande woensdagavond gespeeld.
Bekijk hier alle foto’s:

Foto: Gerjo Stegeman

Door Henk Boer

Geef een reactie