Hoogeveen – De wedstrijd Hoogeveen – Emmen was in het verleden dan misschien wel de echte Ajax – Feyenoord van Drenthe, maar de wedstrijd tegen Germanicus komt daarachter ongetwijfeld op de tweede plaats. Zondag staan beide ploeg weer eens tegenover elkaar in Hoogeveen. Sinds 1972 is dat zondag voor de 46ste keer.

Germanicus - Hoogeveen 2015-2016Helaas is het voorlopig ook weer de laatste editie. Germanicus degradeerde vorige week door de nederlaag tegen SC Erica weer naar de tweede klasse. Hoogeveen speelde zich vorige week zo goed als veilig. Neemt niet weg dat het ook voor Hoogeveen qua aantal punten een teleurstellend seizoen is. Vooraf werd de ploeg genoemd als titelkandidaat, maar daarvoor was men dit seizoen veel te wisselvallig. Met name op vreemde bodem werden veel punten verloren. Tot nu toe kwam men slechts drie keer tot winst. Gelukkig werd het thuispubliek na de winterstop wel veelvuldig verwend met attractieve wedstrijden. Het zal ook vandaag weer de belangrijkste doelstelling zijn.

De wedstrijd tussen Hoogeveen en Germanicus is er vaak één vol dramatiek en sentimenten. Zo degradeerde Hoogeveen zeventien jaar terug naar de tweede klasse na een nederlaag tegen Germanicus. Met stond toen vierde en zou bij winst een periodetitel behalen. En wat te denken van de wedstrijd op 7 april 1987 in de hoofdklasse. Spits Popko Schuitema had destijds Hoogeveen teleurgesteld verlaten en ging naar Germanicus. Prompt scoorde hij een paar weken later twee keer tegen Hoogeveen en deed hij zijn oude ploeg de das om. Van deze anekdotes zijn er ongetwijfeld nog velen op te noemen. Dan de statistieken. Sinds 1972 speelden beide ploegen 46 keer tegen elkaar in de hoofdklasse en eerste klasse. Van de 22 duels in Hoogeveen won Hoogeveen er tien en Germanicus drie. Negen keer eindigde het onbeslist. Eerder dit seizoen won Hoogeveen op de openingsdag in Coevorden met 0-1 door een doelpunt van Shakki Mohamed. In de voorbereiding was Germanicus tijdens de AH Offerein Bokaal echter de sterkste.

De wedstrijd begint zondag om 14.30 uur. Tevens is een mogelijk om in de kantine live de wedstrijden uit de Eredivisie te bekijken.

Hoogeveen zaterdag speelt om 14.30 uur een uitwedstrijd bij Willemsoord. Foto van de wedstrijd eerder dit seizoen in Coevorden Foto: Gerjo Stegeman.

Door Henk Boer

Geef een reactie