Hoogeveen – FC Groningen start zondagochtend a.s. haar regionale voetbalschool bij v.v.  Hoogeveen.

Voetbalschool FC Groningen
Voetbalschool FC Groningen

De voetbalclub is door FC Groningen geselecteerd als 1 van de 5 locaties waar de bekerwinnaar haar wekelijkse voetbalschool gaat huisvesten. Uiteraard is Hoogeveen er trots op dat het hiervan gastheer mag zijn.

De groenwitte Trots van het Noorden heeft haar beleid ten aanzien van het opleiden van de E- en F-pupillen aangepast. Deze pupillen gaan op zondagochtend naar een regionale voetbalschool, zodat ze zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven voetballen. Twee jeugdtrainers van FC Groningen verzorgen dan aan talentvolle, gescoute, E en F voetballers de training.

Daarnaast is er ruimte voor trainers van v.v. Hoogeveen om stage te lopen bij de regionale voetbalschool van FC Groningen en stelt de BVO haar kennis en ervaring in het opleiden van jeugdspelers beschikbaar waarmee v.v. Hoogeveen haar voordeel kan doen.

Beide clubs kijken uit naar deze nieuwe vorm van samenwerken en verwachten talentvolle voetballers hiermee nog meer te kunnen bieden. De komst van de regionale voetbalschool van FC Groningen betekent overigens niet het einde van de eigen, succesvolle, voetbalschool op zondag die Hoogeveen zelf al een groot aantal jaren heeft.

Door Henk Boer

Geef een reactie