Sport

Zonnige en feestelijke Cascaderun 2019 (veel foto’s)

Tekst: Sieberen Voordewind HOOGEVEEN – Het was vandaag de 13e keer dat in Hoogeveen de Cascaderun werd gehouden. Terwijl vele duizenden mensen zich over het parcours langs de lijn verzameld hadden, deden de deelnemers van het hardloopevenement hun best om zo snel mogelijk als eerste de finish te halen. Terwijl de dag wat frisjes begon, brak gelukkig de zon steeds meer door tijdens de eerste loop, de Unicef-run, die om 9.50 uur begon met enthousiaste kinderen die zich voor het goede doel ingezet hebben, evenals alle andere kinderen die daarna aan het evenement hebben deelgenomen.

Ben Zuidema, die uit handen van burgemeester Karel Loohuis de onderscheiding “Het Hoogeveense Bezige Bijtje” kreeg uitgereikt voor zijn enorme inzet voor de Cascaderun.

Ieder kind heeft op zijn of haar manier de finish weten te behalen. De één wat sneller dan de ander maar dat gaf niet. Deelnemen voor het goede doel was al fantastisch genoeg. En langs de kant stonden bij elke groep een menigte enthousiaste fans die bemoedigende woorden riepen. En natuurlijk was daar ook de presentator goed te horen door de geluidsboxen met zijn lovende woorden, waarbij menig kind met naam door hem werd genoemd. En tussen het rennen door was daar een jongen die even moest stoppen om de veters van zijn schoen te strikken om daarna snel door te gaan. En na afloop wachtte een bakje met heerlijke roomijs op hun en een zilveren of gouden Unicef-speldje. En na de Unicef-run, waar vele basisschoolleerlingen aan mee deden, was er aandacht voor een grote verrassing voor Ben Zuidema van de Cascaderun, die uit handen van burgemeester Karel Loohuis de onderscheiding “Het Hoogeveense Bezige Bijtje” kreeg uitgereikt voor zijn enorme inzet voor de Cascaderun. Aansluitend begon om 13.00 uur de prachtige Giga-G Cascaderun van één kilometer door het centrum van Hoogeveen.

De deelnemers aan deze run bestaat uit mensen met een beperking en begeleiders. Ook een groep van ongeveer 15 mensen van De Niloka uit Zwolle deden hier voor de eerste keer aan mee maar dat is hen zo goed bevallen, dat zij volgend jaar ook graag willen deelnemen. “Leuk! Mooi!” riepen ze toen ik vroeg hoe zij de run gevonden hebben. En er was één jongen bij die elke vrijdag, acht weken lang voor deze run getraind heeft. Na het maken van een paar foto’s kwam daar een vrijwilligster van de Cascaderun aan met de mededeling, dat de groep naar een ander plein mocht gaan omdat er plaats gemaakt moest worden voor binnenkomende deelnemers aan de 10e- en de 5e Engelse mijl, die vanaf 13:35 uur begon.

Terwijl er op verschillende plekken langs de route volop gezellig life muziek ten gehore werd gebracht, verzamelden steeds meer mensen zich achter de hekken om de lopers moed in te spreken. Aan het eind van het evenement was ervan af 17.15 uur de prijsuitreiking maar deelnemen is belangrijker dan winnen en daarom plaats ik in dit artikel niet een lijst met de winnaars. Zowel de organisatie als de deelnemers en supporters kunnen terugkijken naar een prachtig feestelijk en zonnig evenement.

Geef een reactie