HOOGEVEEN – Nadat Sinterklaas en zijn gevolg landelijk werd binnen-gehaald met de pakjesboot 12 en onder stralende weersomstandigheden aankwam in de Zaanstad reisde hij gelijk af om ook in Hoogeveen zijn intocht te vieren, om daar zo ook de kinderen van Hoogeveen te verblijden met zijn aankomst.

Tegen 14.00 uur kwam de goedheiligman aan op het bordes van het gemeentehuis waar burgemeester Karel Loohuis en de kinderen hem al op stonden te wachten.

Na een speech van de burgervader ging het richting de Raadhuisstraat om daarna via de Hoofdstraat de wachtende kinderen met hun ouders of opa’s en oma’s te begroeten. In rijen van drie stond het publiek opgesteld waar Sinterklaas en zijn gevolg en de burgemeester onder leiding van de Christelijke Muziekvereniging Wilhelmina door de Hoofdstraat ging. Om zo weer terug te keren via de oostzijde van de Hoofdstraat om bij de Grote Kerkstraat via de Tamboerpassage naar het cultureel centrum de Tamboer te gaan waar de goedheiligman en zijn pieten tot 5 december hun intrek nemen.

Met Koopman op pad
Vooraf aan het ontvangst hadden Roelof Koopman, Peter Aalders en Henk Boer een afspraak met Sinterklaas in De Tamboer. Van deze ontmoeting zijn opnames gemaakt voor “Met Koopman op pad”. Deze videorubriek staat deze week volledig in het teken van de intocht van Sinterklaas.

Hieronder vast een korte voorbeschouwing met enkele foto’s en een video van  Met Koopman op pad.

Alle kinderen in de gemeente Hoogeveen zouden deze video moeten bekijken. Door een samenwerking met het team van Koopman op pad en De Hoogevener is het een leuke reportage geworden. Straks om 13.00 uur

Online terug kijken?
Omstreeks 13.00 uur zal “Met Koopman op pad” online gaan via de bekende mediakanalen, via de Facebookpagina en de websites van Koopman op pad en Elim-Drenthe .

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: