Tiendeveen – Op zondag 18 juni (Vaderdag) hield onder schitterende weersomstandigheden, veel zon en weinig wind, de handboogschietvereniging Agilaz haar eerste clubtoernooi op het sportveld bij het M.F.C De Eiken. Ook werd er in de video tijdens het toernooi nog uitleg gegeven over diverse bogen.

Ruim twintig schutters stonden om tien uur ‘op de lijn’ om met het inschieten te beginnen. Er werd geschoten in de klassen: Recurve, Compound, Barebow en Traditionele boog op een afstand van 18 meter. De ‘blazoenen’ (schietschijven) hebben per klasse een verschillende afmeting; aangepast aan het soort boog waarmee erop geschoten werd. Na het inschieten werden er in twee rondes 10 x 3 pijlen geschoten.

Rond één uur werden de laatste pijlen geschoten waarna de puntentelling kon beginnen en de winnaars gehuldigd werden.

Eerste clubtoernooi bij Handboogschietvereniging Agilaz. (foto; André Weima)

Op de foto: de eerste prijswinnaar: V.l.n.r. Jannie Kreeft (Barebow), Rolf Muijen (Traditioneel), Robbert Jan van Offen (Recurve), Jasper Gieling (Traditioneel), Ezra Jacobsen (Compound) en Juliëtte Weima (Recurve Jeugd).

Agilaz is een twee jaar jonge handboogschietvereniging, en de boogschietsport is er voor jong en oud. Geïnteresseerden zijn welkom om een keer te komen kijken tijdens een training of een paar avonden (gratis) mee te schieten onder begeleiding van een vrijwilliger. Op dinsdag- en woensdagavond en zondagmorgen wordt geschoten in of bij multifunctioneel centrum De Eiken in Tiendeveen. Binnen onze vereniging zijn de meeste schutters recreatief. Mannen, vrouwen en jeugd staan samen aan de schietlijn. Je kunt ook gratis gebruik maken van een vereniging boog en pijlen zodat je meteen aan de slag kunt met boogschieten.

Geef een reactie