Hoogeveen – Het is al weer een traditie geworden. Op de laatste twee woensdagen van de zomervakantie organiseert Wijkvereniging De Weide de vakantiespeeldagen.

Woensdag 17 augustus was de eerste editie van 2016. Wijkvereniging De Weide had dit jaar maar liefst 7 springkussen attracties geplaatst. Nog nooit stonden er zoveel springkussens op het grasveld naast het wijkgebouw. Het was een zonovergoten dag. Ouders kwamen al vroeg met hun kroost naar het grasveld.

De hele dag was het gezellig druk op alle attracties. Natuurlijk blijft het rodeo bed een grote trekker, maar dat gold ook voor de 9 meter hoge klimtoren en ook voor het gloednieuwe en 20 meter lange Take out stormbaan. Voor de wat ouderen was er paalvechten en buikschuiven.

Deze laatste baan werd zo intensief gebruikt dat het grasveld aan het einde van de dag was veranderd in een modderbad. En zo waren de kinderen de hele dag bezig en de ouders konden lekker zitten en genieten van de zon. Voor alle kinderen was er ook nog een ijsje en een beker limonade. Volgende week woensdag is de tweede en laatste speeldag van 2016. Bij mooi weer zal ook het spel tobbedansen worden geplaatst. Deze twee dagen worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de smederijen en van RWE.

Geef een reactie