Hoogeveen – Tweedejaars studenten van de opleiding Verzorgende-IG van het Alfa-college in Hoogeveen hebben donderdag 16 maart verschillende workshops gegeven aan leerlingen van het Roelof van Echten College. Onder de noemer ‘Zorg in Beeld’ werd op de school voor middelbaar beroepsonderwijs kennis gemaakt met de zorgopleidingen en de daarbij behorende beroepen.

Stralende en enthousiaste gezichten bij de praktijklokalen van de zorgopleidingen. Niet gek want de organisatie van ‘Zorg in Beeld’ was geheel in handen van de studenten Verzorgende-IG. Van het bedenken van de workshops, begeleiding, tot de uitvoering van het draaiboek; het verliep allemaal vlekkeloos. Donderdag 23 maart komt nog een klas workshops volgen.

De vmbo’ers luisterden aandachtig tijdens de uitleg over injecteren en het aan- en uittrekken van steunkousen. Amber Bolding is één van de begeleidende studenten: “Een veel voorkomende handeling in de zorg is helpen bij het aan- en uittrekken van steunkousen. We hebbende leerlingen uitleg gegeven over de soorten steunkousen, welke hulpmiddelen we hierbij gebruiken en waar de steunkousen voor dienen. Ook mochten ze zelf proberen steunkousen aan te trekken.”

Verder stond er een workshop over het gebruik van een tillift op het programma en de jongeren hebben ervaren hoe het is om slechtziend te zijn. Met een duikbril op werden ze langs pionnen geleid. De workshop over het belang van handhygiëne was wel heel bijzonder. De leerlingen kregen speciale poeder op hun handen. In een donkere kamer werden de handen opgelicht en kon iedereen precies zien hoeveel bacteriën er eigenlijk op handen zitten.

Zorgopleidingen Alfa-college
Het Alfa-college in Hoogeveen biedt de zorgopleidingen: Helpende, zorg & welzijn, Verpleegkundige, Maatschappelijke zorg, Apothekers-, Dokters- en Tandartsassistent aan. Nieuw is opleiding Maatschappelijke zorg / Verzorgende-IG, niveau 3. Een opleiding waarmee studenten zowel het diploma Maatschappelijke zorg als Verzorgende-IG zorg halen. Zo zijn gediplomeerde studenten breder inzetbaar. Iets waar het werkveld om vraagt.

Studiekeuze MBO 23 maart
Meer weten over deze of andere mbo-opleidingen? Bezoek dan de informatieavond Studiekeuze MBO. Deze wordt gehouden op donderdag 23 maart van 19.00 tot 21.00 uur op zowel de locatie aan De Voltastraat 33 als bij KARgo! Er zijn voorlichtingsrondes om 19.15 en 20.15 uur.

Geef een reactie