HOOGEVEEN – Aankomend weekend zijn de Nederlandse kampioenschappen zwemmen voor junioren in Eindhoven en na lange tijd mag er weer publiek bij. ZPC Hoogeveen gaat deelnemen met vijftien zwemmers/sters. In de leeftijd van meisjes 2010 t/m 2007 en jongens van 2009 t/m 2006. Bij de meisjes geen deelnemers van 2010, maar voor 2009 zullen Nienke Koster en Fenna Westerneng gaan starten. Bij deze jonge leeftijden zijn er geen limieten vast gesteld maar starten de beste 40 kinderen over tien afstanden.

Bij de meisjes en jongens junioren 3-4 zijn er limieten die ze moeten zwemmen om te mogen deelnemen. Bij de meisjes 2008 is Hoogeveen goed vertegenwoordigd met. Esmee van der Tuuk, Sofie Vos, Dachèn Haaijer en Joy ten Hoove. Bij deze meisjes staat vooral Dachèn hoog op de ranglijst. Maar de KNZB vond het nodig om twee leeftijden bij elkaar in te laten zwemmen. Wat betekent dat ze tegen de meisjes van 2007 moeten zwemmen.

Rare beslissing, omdat de KNZB heel graag leden wil vast houden. En dan is dit de leeftijd categorie waarin je moet zorgen de zwemmers te behouden. Wat is er dan mooier om op het NK hoog te scoren. En in de buurt van de medailles te zwemmen. Bij de meisjes 2007 zijn het Imre Bouwland, Jasmijn Sterken en Carlijn Gruppen die zullen starten. De ploeg vertrekt donderdagmiddag richting Eindhoven waar vrijdag het drie dagen durende NK begint.

Geef een reactie