Hoogeveen – Op vrijdagavond 19 december 2014 en 2 januari 2015 organiseert de Vliegclub Hoogeveen een voorlichting voor jongeren die willen gaan zweefvliegen. De avonden beginnen om 19:30 en vinden plaats in de hangaar van de vliegclub aan de Plesmanstraat 2 te Hoogeveen.

In 2015 krijgt een groep jongeren tussen 14 en 21 jaar de kans om een jaar lang gesponsord te zweefvliegen. 80 jongeren in Nederland komen in aanmerking voor een gesubsidieerde zweefvliegopleiding. De vliegopleiding wordt verzorgd door de landelijke zweefvliegclubs, zoals Vliegclub Hoogeveen. De regeling voor 2015 houdt in dat men een heel jaar kan zweefvliegen op onze moderne zweefvliegtuigen, voor ongeveer de helft van de normale kosten. Daarnaast biedt de zweefvliegclub zelf ook al een zeer laagdrempelige instap. Jongeren betalen de eerste jaren een sterk gereduceerde contributie. Hierdoor kan men al voor een paar honderd euro per jaar leren vliegen.

Heb je interesse om in 2015 te komen zweefvliegen en heb je nog geen vliegervaring? Kom dan naar de informatieavond, waar wij je alles zullen vertellen over zweefvliegen. Voor meer informatie en om je aan te melden voor de voorlichtingsavond zie onze website: www.vliegclubhoogeveen.nl

Door Henk Boer

Geef een reactie