HOOGEVEEN – Bij het tweede weekend van de Regio Kampioenschappen in Emmen, waar wederom de organisatie in handen was van de Koninklijke Nederlandse Zwembond Noord en de Zwem- en Polo Club Hoogeveen.

presteerden de zwemmers van Hoogeveen heel goed. Er werden zesentwintig gouden, zestien zilveren en twintig bronzen medailles meegenomen naar Hoogeveen.

Carlijn Gruppen liet zien bij de meisjes junioren één en twee dat ze heel goed mee kan komen en nam vier keer goud mee naar huis in hele mooie tijden, met daarnaast nog het nodige zilver en brons. De meisjes in deze leeftijd scoorden allemaal goed waarbij de tijd van junioren één zwemster Sofie Vos op de 800 meter vrije slag goed was voor zilver en zij is de jongste in deze categorie.

Twaalf medailles namen deze meisjes in totaal mee naar huis, Dachén Haayer was goed voor goud op de 100 meter schoolslag en Jasmijn Sterken pakte veel zilver en brons dit weekend op verschillende afstanden. Bij de jongens waren het vooral Tiamo van der Veen en Olivier Wilbers die medailles meenamen. Beiden zwommen veel en gevarieerde afstanden en lieten daarbij mooie dingen zien.

Geef een reactie