Hoogeveen – Vanmiddag werden achttien zwemmers, van ZPC Hoogeveen gehuldigd op het gemeentehuis. Voor de uitstekende prestatie tijdens het afgelopen seizoen. In totaal zijn er maar liefst 7 gouden, 15 zilveren en 9 bronzen medailles behaald tijdens de verschillende Nederlandse kampioenschappen.   zwemmers-van-vereniging-zpc-gehuldigd (09)-1

Daarnaast is de hele selectie als 7e geëindigd in de hoofdklasse van de nationale zwemcompetitie. ZPC Hoogeveen is de enige Drentse club die meedoet in de hoogste afdeling van de nationale zwemcompetitie.

Wethouder Jan Steenbergen feliciteerde alle zwemmers met de behaalde prestaties en noemde in zijn toespraak ook de zwemmers die net geen medailles hebben behaald, ook zij hebben een belangrijk aandeel in alle successen. Verder stond de wethouder in de toespraak kort stil bij het 20-jarig jubileum van Jennie Nijenhuis als hoofdtrainster van ZPC Hoogeveen, samen met Jessica van Dijk is zij al jaren de drijvende kracht achter de successen van ZPC Hoogeveen.

De meeste zwemmers hebben nu een paar weken vakantie en beginnen in augustus weer aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Sanne Hofman traint de zomer door in voorbereiding op de Paralympische spelen (7 t/m 18 september) in Rio de Janeiro. In Rio komt Sanne voor de Nederlandse Paralympische ploeg uit op de 100m rugslag en 400m vrije slag.

zwemmers-van-vereniging-zpc-gehuldigd (03)-1 zwemmers-van-vereniging-zpc-gehuldigd (02)-1 zwemmers-van-vereniging-zpc-gehuldigd (01)-1

Door Henk Boer

Geef een reactie